RÓLAM

soltesz-varhelyi-klara
Soltész-Várhelyi Klára
varhelyiklara@gmail.com
Pázmányos ügyekben (kérlek olvasd el lentebb): soltesz-varhelyi.klara@btk.ppke.hu
CV

Statisztikai elemzések végzésével és ezek tanításával foglalkozom főleg humán- és társadalomtudományi területeken.
Az oktatásban és a konzultációk során célom, hogy a statisztikai fogalmakat, módszereket azok számára is érthetővé tegyem, akik nem rendelkeznek matematikai, statisztikai alapokkal, és mindehhez igyekszem minél több példát és szemléltetést alkalmazni. Végzettségeim kettősségének köszönhetően (pszichológusként, kognitív kutatóként, illetve mérnökinformatikusként végeztem tanulmányaimat) könnyen megtalálom a hangot a humán területek kutatóival, és eredményeiket nem csak módszertani /statisztikai szemszögből, de emberi oldalról is át tudom látni, értelmezésükben partnernek lenni.


Szolgáltatások:

Vállalok statisztika oktatást magánszemélyek és csoportok számára.
Az oktatás témáját, hosszát, és az átadott tananyag mélységét az igények szerint alakítjuk. Néhány példa a lehetséges területekre:
Statisztika oktatása az alapoktól: azoknak ajánlom, akik az alapoktól szeretnék (újra) felépíteni statisztika tudásukat, és szeretnék megérteni a statisztikai összefüggéseket. Jó lehet azoknak, akik úgy érzik, az egyetemi óráik alapján nem tudták kellő magabiztossággal elsajátítani a statisztikai tudást, vagy akik kihagyás után tértek vissza az akadémiai pályára, és úgy érzik tudásuk megkopott.
Specifikus elmélet vagy eljárás bemutatása, oktatása: felmerült, hogy az adatokon CFA-zni kellene, de nem tudod, hogy állj hozzá? Vagy szeretnéd megtanulni a SEM-et? Vállalom specifikus eljárások elméleti és gyakorlati oktatását.
Vizsga-felkészítés.
A konzultáció díja magánszemélyek számára 6000 Ft / 60 perc. Csoportok számára megbeszélés alapján.

Vállalok tanácsadást statisztikai elemzésekben
Tanácsadást nyújtok kutatások, doktori dolgozatok és szakdolgozatok elemzési folyamatához. A kutatás bármely szakaszával kapcsolatban szívesen adok tanácsot: a tervezéssel, a kérdőív / kísérleti elrendezés kialakításával kapcsolatban; a nyers adatok feldolgozásával és adattisztítással kapcsolatban; az adatok helyes elemzésével, és értelmezésével, illetve az eredmények helyes közlésével kapcsolatban. A konzultációk során közösen haladunk végig az elemzés folyamatán, és megtanítom annak lépéseit, módszereit. Célom, hogy konzultációs partnereim ne csak átessenek az adott elemzésen, hanem saját adataik elemzése során elsajátítsák az adatelemzéshez szükséges gyakorlati tudást is, hogy a következő alkalommal már önállóan is el tudják végezni azt.
A konzultáció díja magánszemélyek számára 6000 Ft / 60 perc.

Vállalok elemzési munkát kutatásokban, pályázatokban, kutatócsoportok, cégek számára.
Kutatócsoportok és cégek számára vállalok önálló elemzési munkákat.
Részletekért keressen a varhelyiklara@gmail.com címen! Díjazás megbeszélés szerint.

Konzultáció formája
A járványhelyzetre tekintettel, jelenleg csak online konzultációt tudok adni, de az eddigi tapasztalatok alapján az is jól működik.
Általában a Zoom-ot ajánlom kommunikációs felületként, mert gyorsan, könnyen tudunk több képernyőmegosztási mód között váltani, ami a munkát jelentősen hatékonyabbá teszi, de igény esetén Skype-on, Teams-en vagy Google Meets-en is elérhető vagyok.

Pázmányos hallgatóknak:
Pázmány - Pszichológia - MA-s statisztikai kurzusokkal kapcsolatos kérdésekben keress bátran!
Pázmány - Pszichológia - BA-s statisztikai kurzusokban jelenleg nem veszek részt, az ezzel kapcsolatos kérdésekben a kurzus oktatóját keresd!
Pázmányos műhelymunkákban és szakdolgozatokban való konzultációra kijelölt demonstrátor van, kérlek, őt keresd!
Magánkonzultációt szerepütközés miatt pázmányos hallgatók számára nem tudok vállalni.